Hvad skal danske virksomheder tilbyde talenter for at få dem ansat?

Vi spørger Maiken Fruergaard – et af Ensures egne talenter, som også er nylig vinder af EM i badminton for blandede hold.

For få dage siden kunne man følge med i badminton damedouble-duoen Maiken Fruergaard og Sara Thygesens intense fight på banen i Frankrig under EM for blandede hold. Det var med jernvilje og modstandsstyrke, at tredje og sidste sæt udløste guldet for Danmarks samlede indsats – Europamestre for femte år i streg.

27-årige Maiken Fruergaard har levet i raketfart, siden hun som helt ung blev opdaget som talent i Odense Badmintonklub. Siden da har hun været omdrejningspunkt med endeløse udtagninger til turneringer og tilhørende guld-, sølv- og bronzemedaljer.

Til OL i 2021 var Maiken og hendes double-makker med, og de slog et koreansk par, der rangerede nr. 4 på verdensplan. ”Vi satser på OL i 2024 igen,” udtaler Maiken.

Men udover sit professionelle liv har hun også en civil karriere kørende. Hun startede for kort tid siden som trainee hos Ensure Pension i Kongens Lyngby.

”Jeg bruger flere af mine sportslige kompetencer til at løse opgaver hos Ensure. Miljøet her er præget af høje ambitioner og mennesker, som vil noget med det, de gør. Der er fart på, og jeg skal bruge koncentration og fokus til at løse de opgaver, jeg får, og det kender jeg jo fra min træning,” smiler Maiken.

Vi beder Maiken sætte nogle ord på, hvordan man både spiller badminton på eliteplan og samtidig passer et traineejob i en stor landsdækkende mæglervirksomhed: ”Jamen på papiret kan det også se vanskeligt ud. Men Ensure giver mig en kæmpe fleksibilitet i forhold til, at jeg ofte rejser afsted til turneringer. Samtidig udviser de tillid, når jeg er her, og jeg får derfor en masse fra hånden, for jeg har en høj grad af selvdisciplin. Jeg bliver konstant udfordret med nye opgavetyper. Så det er en helt optimal situation for mig.”

Vi vil også gerne høre Maikens egne ord for, hvad hun mener, at danske virksomheder skal kunne tilbyde for at få adgang til de dygtigste medarbejdere: ”Uanset om man er professionel sportsudøver eller generelt et menneske, som drømmer om det helt rette match med sit job, så er jeg slet ikke i tvivl. Det vigtigste er indflydelse. Og mening med opgaverne.”

Maiken forklarer videre: ”Når jeg møder hos Ensure om morgenen, kan jeg se lyset i øjnene på mine kollegaer. De er konstant i gang med at bringe idéer, løsninger og konkret specialistviden, så virksomheden rykker sig i nye retninger hver eneste dag. Det bliver meningsfuldt for medarbejderen at møde op og se sit eget aftryk i det store billede – og jeg tror, at det er dét, mange søger i deres drømmejob.”

Maiken er allerede på vej på ny Europaturne om få dage, men inden da ligger der en bunke vigtige opgaver på kontoret i Kongens Lyngby – ”og måske når jeg også lige at slå et par kollegaer i bordfoldbold, nu ser vi,” griner hun. Og når Europaturneringen er ovre, er næste store milepæl OL i Paris i 2024.

Ensure hepper på Danmark – og på Maiken Fruergaard.

Kontakt os

Kontaktoplysninger

Ensure Pension
Tlf. +45 5195 5000

Ensure Forsikring
Sjælland: Tlf. +45 9290 9090
Jylland: Tlf. +45 7022 4464
Fyn: Tlf. +45 7022 4464