Ny lov om vanvidsbilisme kan koste jer dyrt

En af de store overskrifter i nyhederne er vanvidsbilisme. Vi får mange henvendelser fra vores kunder, der spørger til, hvad det betyder for dem, og om de er forsikret. Lad os slå fast med det samme; hos Ensure bakker vi op om gældende lovgivning, og vi henstiller alle til at følge færdselslovens regler.

Loven om vanvidsbilisme L127 blev vedtaget i Folketinget med virkning pr. 31. marts 2021. Loven, der forhøjer straframmen for vanvidsbilisme, giver også Politiet flere muligheder for at beslaglægge biler med henblik på konfiskation i forbindelse med vanvidsbilisme.

Et eksempel kan være, at en medarbejder, der fører en firmabil, kører 130 km/t, hvor det er lovligt at køre 60 km/t. Politiet vil i denne sag beslaglægge bilen med henblik på konfiskation, selvom bilen ikke ejes af føreren. Her skal virksomheden være opmærksom på, at der IKKE er dækning på køretøjets kaskoforsikring, da der ikke er tale om en dækningsberettiget skade. Virksomheden vil derfor stå med et økonomisk tab.

Der afventer nu en række retssager, da en konfiskation i henhold til lovgivningen kan efterprøves ved domstolene. Det bedste råd, vi derfor kan give, er; kør ordentligt og følg færdselslovens regler – det vil andre i trafikken også sætte pris på.

Ønskes mere information om vanvidsbilisme og definitionen på dette, henvises til nyheden på Politiets hjemmeside.

Kontakt os

Kontaktoplysninger

Ensure Pension
Tlf. +45 5195 5000

Ensure Forsikring
Sjælland: Tlf. +45 9290 9090
Jylland: Tlf. +45 7022 4464
Fyn: Tlf. +45 7022 4464